Op het Kennemer is veel te kiezen!

Heb je een havo- of vwo-advies? Dan ben je welkom op het Kennemer. Op het Kennemer hebben we vier verschillende brugklassen. Met een vwo-advies kun je starten in de vwobrugklas of in de brugklas gymnasium. Met een gemengd advies havo/vwo start je in onze gemengde havo-/vwo-brugklas. Met een havo-advies kun je starten in onze brugklas havo. Na afloop van het eerste jaar kun je nog alle kanten op.

Op het Kennemer worden drie opleidingen aangeboden

Havo

De havo -opleiding (inclusief brugklas 5 jaar) bereidt leerlingen voor op doorstroom naar het hoger beroepsonderwijs (hbo), op het Kennemer behaal je niet alleen je havodiploma maar leer je ook de vaardigheden die je nodig hebt om op het hbo succesvol te kunnen zijn. Met een havodiploma en een goede eindlijst is het mogelijk om de overstap te maken naar vwo 5.

Atheneum

De Atheneumopleiding (inclusief brugklas 6 jaar) bereidt leerlingen voor op de doorstroom naar het wetenschappelijk onderwijs (wo), Op het Kennemer behaal je niet alleen je vwo-diploma maar leer je ook de vaardigheden die je nodig hebt om in het wo succesvol te kunnen zijn.

Gymnasium

De gymnasiumopleiding (inclusief brugklas 6 jaar) bereidt leerlingen voor op de doorstroom naar het Wetenschappelijk onderwijs (wo)), Op het Kennemer behaal je niet alleen een gymnasiumdiploma maar leer je ook de vaardigheden die je nodig hebt om in het wo succesvol te kunnen zijn.

Op het Kennemer zit je op je plaats

Op het Kennemer Lyceum halen we eruit wat erin zit. Je wordt uitgedaagd om je kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en in te zetten. Vanaf leerjaar twee zit je op de opleiding die bij je past. Je krijgt veel nieuwe vakken zoals Frans, wiskunde, drama, sport, biologie, Latijn, mediawijsheid en aardrijkskunde. Dat is in het begin best wel even wennen. We helpen je graag! Alle nieuwe brugklasleerlingen krijgen lessen studievaardigheden, je leert je huiswerk te plannen, je agenda in te vullen, je leert samenwerken en nog veel meer. Ook kun je extra lessen volgen voor de vakken Engels, wiskunde en rekenen.

Jouw talenten in goede handen

Wij vinden het belangrijk dat jij je in de volle breedte kunt ontwikkelen. Naast de “gewone” lessen kun jij je inschrijven voor extra activiteiten op een vaste middag in de week. Soms is dat gratis en soms wordt daar een vergoeding voor gevraagd.

Sportlijn

Je kunt mee doen aan de sportlijn, je volgt lessen, gegeven door echte sporthelden, je volgt clinics en gasttrainingen, je leert samenwerken en leiding nemen.

Kunst- en cultuurlijn

Je kunt meedoen aan de Kunst- en Cultuurlijn. Je start met een onderdeel Cultureel Erfgoed, staat met elkaar op het podium tijdens het onderdeel toneel en krijgt ook extra muziek en tekenen. Aan het einde van het schooljaar organiseren we een middag waarop je aan je ouders het resultaat laat zien.

ROBOCUP

Ben jij niet sportief, niet creatief maar juist technisch ingesteld dan is ROBOCUP iets voor jou! Samen met je team bouw en programmeer jij een échte robot. Je technisch inzicht wordt vergroot en binnen je team leer je ook goed samenwerken.

Extra taalonderwijs

Misschien ben jij wel heel goed in talen? Vanaf klas 2 kun je je aanmelden voor Cambridge English of extra Frans of Duits.

Goede begeleiding voor het beste resultaat

Iedere (brug)klas heeft een eigen mentor. Een mentor is een speciale docent die je meerdere keren per week ziet. Je mentor houdt je studieresultaten in de gaten en zorgt, samen met je klasgenoten, voor een goede sfeer in de klas. Je kunt met al je vragen bij je mentor aankloppen. Ook besteedt de mentor veel tijd aan het elkaar beter leren kennen. De mentor van de brugklas wordt geholpen door een mentorleerling, dit is een leerling uit de bovenbouw die de school al goed kent. Ook bij de mentorleerling kun je met al je vragen terecht. Deze mentorleerling gaat ook mee op brugklaskamp, zodat je elkaar ook buiten de school beter leert kennen. Soms hebben leerlingen extra begeleiding en zorg nodig. Stel je kunt je moeilijk concentreren, je bent dyslectisch, je bent bang om fouten te maken of je bent heel verlegen of juist heel druk, dan kun je extra begeleiding en hulp krijgen van de trajectbegeleider, dyslexiecoördinator of zorgcoördinator.

In het schooljaar 2016-2017 biedt Lyceo huiswerkbegeleiding, een huiswerkklas, bijles en examentraining aan op het Kennemer. De begeleiding is bedoeld voor alle leerlingen van de school, van klas 1 tot en met klas 6, van havo tot en met gymnasium. Het doel van deze begeleiding is het zelfstandig leren werken, de motivatie te vergroten en het verbeteren van de resultaten. Zie voor meer informatie: Informatie Lyceo - Kennemer Lyceum.pdf