Voor groep 8

Welkom op het Kennemer!

Leuk dat je onze site bezoekt!

Op dit deel van de site vind je alle informatie die jij nodig hebt om je nieuwe school uit te kiezen. Dat is een belangrijke, maar tijdrovende klus. Dit jaar ga jij een keuze maken voor een nieuwe school waar jij de komende vijf of zes jaar naartoe gaat. Zorg ervoor dat jij de school kiest die bij je past.

De diverse scholen maken het je niet écht makkelijk, als je verschillende open dagen en proeflessen bezocht hebt, moeten jij en je ouders een keuze maken uit de vijf leukste scholen. De allerleukste school zet je op nummer één, daarna komt de school die je na nummer één de leukste school vindt enzovoort.

Het invullen van je top vijf is belangrijk. Wanneer blijkt dat er op je favoriete school onvoldoende plaats is, dan wordt er geloot en schuif je misschien door naar de op een na leukste school. Als daar plaats is, is het klaar. Als ook bij de tweede school geloot moet worden, dan schuif je misschien door naar de school van je derde keuze etc.

Het Kennemer heeft goed nieuws voor jou!

Als je een duidelijk havo- of vwo-advies hebt en je vindt het Kennemer Lyceum de leukste school, dus je hebt het Kennemer op nummer één gezet, dan ben je geplaatst!

Onze school gaat namelijk niet loten onder de leerlingen die het Kennemer op nummer één hebben gezet.

Waarom is het Kennemer een leuke school?

Het gebouw van het Kennemer is top! We hebben mooie lokalen, veel sportvelden en een prachtige buitenruimte. De school is klein en overzichtelijk, leerlingen en docenten kennen elkaar, dat is belangrijk! Op onze school is het veilig, prettig en de sfeer is goed. Op het Kennemer werken leuke docenten, zij zijn enthousiast over hun vak en brengen dit enthousiasme over aan de leerlingen.

Op onze school wordt er binnen en buiten de school geleerd, we leren uit boeken maar we gaan ook op pad, we hebben excursies in binnen- en buitenland.

Op het Kennemer is veel te kiezen, je kunt bij ons beginnen in een brugklas havo, brugklas havo/vwo, brugklas vwo of brugklas gymnasium. Wij bieden na schooltijd extra activiteiten op het gebied van sport, kunst&cultuur, Robocup en huiswerkbegeleiding.

Wil je meer over onze school weten?

Bekijk de folders en het filmpje “Een schooldag op het Kennemer “.

Folders: Algemeen , Gymnasium , en Extra activiteiten .

Je kunt ook persoonlijk met ons kennis maken tijdens:

Proeflessen Kennemer Lyceum

Op woensdag 18 januari

Voor leerlingen van groep 8 met minimaal een havo-advies
15.00-17.00 uur

Aanmelden via info@kennemerlyceum.nl

Open Dag Kennemer Lyceum

Op zaterdag 21 januari

Voor ouders en leerlingen van groep 8

Informatieavond Kennemer Lyceum

Op woensdag 25 januari

Voor ouders van leerlingen van groep 8

Aanmelding, inschrijving en plaatsing

Kies je voor het Kennemer?

Meld je dan aan!

Je kunt ons digitale aanmeldformulier vanaf 13 februari invullen! Je kunt dan ook gelijk een afspraak maken voor het kennismakingsgesprek.

Na aanmelding vinden wij het belangrijk om je samen met je ouder(s) persoonlijk te ontmoeten en de inschrijving af te ronden met een kennismakingsgesprek.

De kennismakings-/inschrijfmomenten zijn gepland op:

De aanmeldingsperiode loopt tot en met maandag 13 maart 2017

Leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte melden zich aan tussen 1 november 2016 en 15 februari 2017. Voordat deze leerlingen geplaatst worden vindt er overleg plaats tussen onze school en de basisschool.

Heb je nog vragen over de aanmeld-, inschrijf- of plaatsingsprocedure? Kijk op onze website of bel ons 023 – 5221060. Ook in het Brugboek vind je informatie over de aanmelding, inschrijving en plaatsing.